PRESSEMELDING – Lysaker, 3. juli 2020

NORWEGIAN HOSPITALITY GROUP SATSER:
– Tar grep om egen verdikjede!

Våren 2020: Restriksjoner på reiser og møter mellom mennesker har gitt hotellbransjen et solid skudd for baugen. I en fase preget av usikkerhet og kostnadskutt, går NHG motstrøms og satser på egen organisasjon og verdikjede.

«Vi opplever at vi sitter med en superspennende hotellportefølje som driver solid og trygt på et høyt nivå. Og vi ser og hører at gjestene våre gjerne vil snakke med oss og planlegge fremtidige arrangementer. Vi ønsker å bli lettere å kommunisere med på et høyere profesjonelt nivå. Vi skal våge der andre ikke nødvendigvis våger, og dette er en del av den filosofien. Nå tar vi i enda større grad grep om hele verdikjeden for kunden – fra salgsinitiativ til gjennomføring!» Klar melding fra Erling M. Kristensen, adm. direktør hos Norwegian Hospitality Group.

Det er en glede å fortelle at vi har ansatt Grim Garstad (42) som salgsdirektør hos Norwegian Hospitality Group. Grim har 20 års hotellerfaring og 15 av disse årene med operativt salg i ryggsekken og kommer fra tilsvarende stilling hos X Meetingpoint/Moxy Oslo X. Han slutter seg til NHG på Lysaker i starten av august og overtar da ansvaret for det totale salgsarbeidet i NHGs portefølje.

“Det er med stor ydmykhet, stolthet og motivasjon jeg nå tar fatt på jobben med å lede salgsarbeidet til NHG sin  superspennende portefølje. Jeg tar med meg erfaringer fra tidligere jobber med lignende drift/eierstruktur.    NHG har blitt en betydelig aktør innen norsk hospitalitydrift og tar nå et offensivt og fornuftig valg med å i større grad få kontroll over kundemasse og kommunikasjon. Vi har som mål å bygge videre på den fantastiske, viktige jobben som foregår ute lokalt og har ønske om å bygge en salgsstruktur hvor hovedkontoret skal være en støttefunksjon hvor salg settes på lokalt ved behov og i tillegg hjelper å bygge den totale topplinjen for NHG!” -Grim Garstad, director of sales NHG

Nå blir NHG en tydeligere stemme direkte mot gjestene. Hotellene vil fortsatt være både profilerte kjedehoteller og egne varemerker, men som eier og driver blir NHG ansvarlig i eierskapet til hele verdikjeden. Vi skal selv skape, selge og levere produkter og tjenester til våre gjester. Vi tar vare på våre gode partnere, og vi er svært bevisste på balansegangen vi som multibrand-operatør skal ivareta. Det som er bra for NHG, tjener også våre partnere.

Thor Halvorsen Holding AS er morselskapet i Norwegian Hospitality Group. Selskapet driver Thon Hotel Vettre og Thon Hotel Linne gjennom et felleseie med Olav Thon Gruppen på eiendomssiden. I tillegg drives det heleide Thon Hotel Halden som franchisetager hos Thon Hotels. NHG eier og driver samtidig Son Spa og Strömstad Spa & Resort i tett samarbeid med Nordic Choice Hotels under paraplyen Nordic Hotels & Resorts, samt Clarion Collection Hotel Halden under dette varemerket. I tillegg har NHG overtatt eierskapet til eiendomsselskapet Eiendom Farris Bad AS, et hotell som drives av NHR. Mest kjent har nok Thor Morten Halvorsen og NHG vært for destinasjonsutviklingen i Telemark, hvor nå både Dalen Hotel og MS Henrik Ibsen er i selskapets eie og har drift som gir gjenklang utenfor landets grenser.


PRESSEMELDING – Lysaker, 4. februar 2020

DALEN HOTEL TELEMARK FÅR NY KJØKKENSJEF
Det er en glede å meddele at tradisjonsrike Dalen Hotel Telemark har ansatt Mikael Öster som ny kjøkkensjef. Hotellet har jobbet med denne rekrutteringen en periode, og man er godt fornøyd med nå å ha fått med en svært erfaren kulinarisk personlighet på laget.

Mikael er svensk og har med seg en bred erfaringsbakgrunn. Han har jobbet i Sveits, Frankrike, Kanada, Danmark og Island og har en karriere som blant annet omfatter mer enn 10 år som eier av Westra Piren Restaurang i Göteborg, en restaurant hvor han blant annet i mange år var innehaver av en stjerne i den berømte Michelin-guiden. Han har i tillegg vært innehaver av Bohusläns eldste gjestgiveri og drevet for seg selv som konsulent innenfor hotell- og restaurantdrift. Gjennom årene har han fått med seg utmerkelser som Gastronomiska Akademiens Guldmedalje, Västsvenska Restaurangakademiens Guldmedalje og vært plukket ut til Relais Gourmands «50 Greatest Chefs in the World».

Siden 2016 har Mikael vært Executive Chef på Strömstad Spa & Resort, et av Norwegian Hospitality Groups egne hoteller, så han er allerede godt kjent med kolleger og organisasjon.

Når vi spør Mikael hvilke tanker han har om den nye posisjonen, svarer han ettertenksomt:

  • Dalen Hotel er et lite eventyr. For en kjøkkensjef med et stort hjerte for ekte og autentisk kokkekunst basert på fantastiske, lokale råvarer og klassisk «fine dining», er dette hotellet bare helt riktig. Det blir ikke mye mer klassisk enn dette, og jeg gleder meg til å forsette den gode utviklingen og skape fantastiske kulinariske opplevelser for gjestene våre.

Hotelldirektør Thor Filip Halvorsen er begeistret for ansettelsen:

  • Dette kunne egentlig ikke blitt bedre. Nå gleder vi oss bare veldig til å åpne dørene igjen den 23. april og fortsette der vi slapp i fjor. Kan vi klare å heve nivået enda et lite hakk, kan alle våre gjester bare se frem til kulinariske høydepunkter også i årene som kommer. Vi har aldri vært så godt innbooket før en sesong som nå, så her er det bare å finne hotellets nettsider og bestille.

Dalen Hotel Telemark har siden 1894 vært et landemerke i Dalen, Tokke Kommune, ved enden av Bandakfjorden som endestasjon for Telemarkskanalen. Hotellet ble i 2007 overtatt av Norwegian Hospitality Group og eier Thor Morten Halvorsen, og de 12 påfølgende årene har vært preget av oppussing, utvikling og utbygging. Hotellet fremstår i dag fantastisk med 49 rom og et restaurantprodukt i toppklassen.

Thor Halvorsen Holding AS er morselskapet i Norwegian Hospitality Group. Selskapet driver Thon Hotel Vettre og Thon Hotel Linne gjennom et felleseie med Olav Thon Gruppen på eiendomssiden. I tillegg drives det heleide Thon Hotel Halden som franchisetager hos Thon Hotels. NHG eier og driver samtidig Son Spa og Strömstad Spa & Resort i tett samarbeid med Nordic Choice Hotels under paraplyen Nordic Hotels & Resorts, samt Clarion Collection Hotel Halden under dette varemerket. Mest kjent har nok Thor Morten Halvorsen og NHG vært for snuoperasjonen i Telemark, hvor nå både Dalen Hotel og MS Henrik Ibsen er i selskapets eie og har drift som gir gjenklang utenfor landets grenser.


PRESSEMELDING  – Lysaker, 3. desember 2019 

Norwegian Hospitality Group utvider eiendomsporteføljen

Det er den 3. desember 2019 inngått avtale mellom Thor Halvorsen Holding AS og Canica Eiendom AS om kjøp av hotelleiendommen Eiendom Farris Bad AS med overtagelse medio desember 2019. Hotellet Farris Bad driftes av Nordic Choice Hotels som en del av Nordic Hotels & Resorts. Partene er enige om ikke å kommentere de økonomiske rammene for avtalen.

En styrking av porteføljen

«Farris Bad er et fantastisk hotell, som drives av en organisasjon vi allerede har et godt samarbeid med. Vi ser dette som en ren eiendomstransaksjon og en styrking av eiendomsporteføljen vår. Og vi gleder oss naturligvis til å få være med på den videre reisen til hotellet.» Dette sier Thor Morten Halvorsen, eier av Norwegian Hospitality Group.

Thor Halvorsen Holding AS er morselskapet i Norwegian Hospitality Group. Selskapet driver Thon Hotel Vettre og Thon Hotel Linne gjennom et felleseie med Olav Thon Gruppen på eiendomssiden. I tillegg drives det egeneide Thon Hotel Halden som franchisetager hos Thon Hotels. NHG eier og driver samtidig Son Spa og Strömstad Spa & Resort i tett samarbeid med Nordic Choice Hotels under paraplyen Nordic Hotels & Resorts, samt Clarion Collection Hotel Halden under dette varemerket. I tillegg er Norwegian Hospitality Group eier og driver av både Dalen Hotel og MS Henrik Ibsen, som drives i samarbeid med De Historiske Hoteller & Spisesteder.


Pressemelding – Press Release November October 26th 2017
Overtar driften på Son Spa !

Driftselskapet på Son Spa får en ny eier fra 1. november 2017. Ny eier har langsiktige ambisjoner om å videreutvikle juvelen ved Oslofjorden. Norwegian Hospitality Group har ingått avtale om å kjöpe 100 % av aksjerne i driftsselskapet Son Spa AS. Kjøpern driver fra før Strømstad Spa, Thon Hotel Linne i Oslo, Thon Hotel Vettre i Asker, Thon Hotel Halden, Park Hotel i Halden og Dalen Hotel i Telemark. Son Spa blir selskapets andre Spa Resort hotell.

– Dette skal bli utrolig spennende, sier styreleder og eier av Norwegian Hospitality Group AS, Thor Morten Halvorsen. Det er meget sjelden at det er mulig å få overta et av Norges mest fantastiske og veletablerte hotell legger han til. Erling M. Kristensen, adm dir i Norwegian Hospitality Group AS ser frem til å videreutvikle og forsterke hotellets posisjon som et av de ledende konferanse og spa resorts i Skandinavia.

Selgerne er; Nils Chr. Gevelt og Lars Øberg som i dag står bak Nordic Resort AS. Begge er godt fornøyde med avtalen.

– Etter å ha bygget Son Spa og sammen med Lars Øberg drevet hotellet med fantastiske resultater i snart 10 år, føles dette riktig. Jeg er i ferd med å bli pensjonist og det føles godt å kunne overlevere stafettpinnen til nye eiere av driften sier Nils Chr. Gevelt som gjennom Nordic Resort AS fortsatt kommer til å eie eiendommen.

Lars Øberg legger til ;

– Jeg er så utrolig stolt over hva vi sammen med alle flotte kollegaer på Son Spa, har fått til i løpet av disse årene. Det er selvfølgelig litt vemodig men nå skrives et nytt kapitel i boken om Son Spa og nå kan vi bare ønske Petter Wilhelmsen fra Norwegian Hospitality Group lykke til som ny direktør på Son Spa.

Son Spa har siden oppstarten i 2008 hatt et nært samarbeide med Petter Stordalens Nordic Choice Hotels og er nå medlem i Nordic Hotels & Resorts. Dette samarbeide kommer til å fortsette sier Thor Morten Halvorsen.


Pressemelding – Press Release November 16th 2016
Overtar Strömstad Spa !
(Strömstad 16 november 2016) Strömstad Spa får nye eiere fra januar 2017 som har langsiktige ambisjoner om å videreutvikle det velkjente spahotellet i Strömstad.


Norwegian Hospitality Group har inngått en avtale om kjøp av 100 % av aksjene i Strömstad Spa AB og Nötholmen Hotelleiendom AS. Kjøperen driver fra før Thon Hotel Linne i Oslo, Thon Hotel Vettre i Asker, Thon Hotel Halden, Park Hotel i Halden og Dalen Hotel i Telemark. Strömstad Spa
blir selskapets første hotell i Sverige.
– Dette skal bli utrolig spennende, sier styreleder og eier av Norwegian Hospitality Group AS, Thor Morten Halvorsen. Det er sjelden at det er mulig å få overta et så fantastisk og veletablert hotell legger han til. Erling M. Kristensen, adm dir i Norwegian Hospitality Group AS ser frem til å
videreutvikle og forsterke hotellets posisjon som et av de ledende konferanse- og sparesorts i Skandinavia.
Selgerne er; Nils Ch. Gevelt og Lars Öberg som i dag står bak Nordic Resort AS. Begge er godt fornøyde med salgsprosessen og den endelige avtalen.
– Etter å ha bygget Strömstad Spa og drevet hotellet i nesten 10 år, med stor fremgang sammen med Lars Öberg føles det riktig overlevere stafettpinnen til nye eiere sier Nils Ch. Gevelt å legger til; Jeg er jo blitt pensjonist.
Strömstad Spa har siden oppstarten i 2007 hatt et nært samarbeide med Petters Stordalens Nordic Choice Hotels og er nå medlem i Nordic Hotels & Resorts. Dette samarbeide kommer til å fortsette sier Thor Morten Halvorsen og han gleder seg til å bli bedre kjent med Nordic Hotels & Resorts.


News & media contacts – Norwegian Hospitality Group AS

Ole Gorseth Augestad, pressekontakt
Tel: +47 477 54 677
Mail: ole@nhg.no

Thor Morten Halvorsen, CEO
Tel: +47 901 85 008
Mail: thor@nhg.no

Erling M. Kristensen, Managing director
Tel: +47 952 52 150
Mail: erling@nhg.no